sobota 5. června 2010

Měsíc do odjezdu

Do odjezdu zbývá měsíc a něco, a je proto potřeba zařídit všechny nezbytné věci. Letenky už máme koupené, první na řadě tak bylo očkování – žloutenku mám z dřívějška, tyfus už mám za sebou (bolelo to asi jako kousnutí malarického komára) a čeká mě ještě meningokok. Po tyfu jsem měla pocit, jakoby mi spíš dali spavou nemoc, ale do rána to bylo pryč.

Další věcí jsou víza. Vietnamské už čeká na ambasádě na vyřízení, thajské bude následovat a zbylá dvě (snad) vyřídíme při přechodu hranic až na místě. Postupně taky nakupujeme vybavení lékárničky (zejména pak medikamenty proti „asijské nemoci na šest") a chystáme vykoupení army shopu. V plánu je hlavně nákup moskytiér, desinfekce vody a špuntů do uší. Dají se tam najít ale i skvělé kusy jako třeba ženská redukce nebo sněžné maskování.

http://www.chinatours.cz/resize/domain/flox/files/mapy-statu/jv_asie_mapa_web.jpg
Jihovýchodní Asie

Postupně se i rýsuje plán cesty a vypadá to, že kromě ponorky snad použijeme všechny dopravní prostředky. Jisté je, že cestou protneme hranice Thajska, Kambodži, Vietnamu a Laosu. Snad k nám bude tamější monzunové počasí přívětivé, evropské sopky zůstanou v klidu a my se 7.července odlepíme od země vstříc asijskému dobrodružství.

Zachovejte nám přízeň,

Ji. & Mk.