čtvrtek 27. ledna 2011

Morocco 2011 - 29.- 31.1. - Trieste, Charleroi, Fez

A je to tu! Po krátké pauze je opět na čase sbalit batoh, obout boty toulavé a vyrazit poznávat další kouty světa.

A kam tentokrát? Do Maroka! Proč tam? Protože tam je teplo a Ryanair prodává letenky za velmi příznivé ceny ;) A s kým? S kamarády Erasmáky, tři Němci, Němka, Polka a já. A co tam? To se uvidí...Rámcový plán máme, ale uvidíme, kam nás velbloud zanese.


1.-3. den - 29. - 31.1
. - Trieste, Charleroi, Fez

Jelikož byly letenky tak levné, cesta nebyla uplne přímá. Nejdřív jsme jeli do Terstu, kde jsme stravili prvni noc u pritele Marthy, ktera je s nami na ceste. Brzy rano nam letelo letadlo do Charleroi nedaleko Bruselu, kde jsme stravili cely den a noc, coz zacalo byt zajimave a nastinilo to i vyvoj dalsich dni. Byla strasna zima, foukal ledovy vitr, tak jsem se jenom prosli po meste plnem Turku, lacineho obleceni a priserne disko hudby a zbytek dne jsem stravili v turecke pekarne pojídáním lahmacunu. Vecer jsme se presunuli na letiste, kde jsme stravili noc ve spacacich na zemi, v mem pripade na stole, ale nebylo to tak hrozny, jak jsme cekali. Letistni ostraha nas sice vzbudila uz ve ctyri rano, tak jsem se zbyle dve hodiny zabavili sledovanim letistniho šumu a obzvlastne toho, jak se lidi snazi nacpat sva zavazadla do boxu predepsanych velikosti. Konecne nastal cas odletu, vse probehlo hladce a o necele tri hodiny pozdeji jsme pristali na malickem uplne prazdnem letisti ve Fezu.




Charleroi - nocleh na letišti


Naskocili jsme do autobusu, ktery mel sva nejlepsi leta uz za sebou, nechali se zavezt k nadrazi a odtud pesky najit ubytovani. Nejdriv trochu bloudeni [mapa je pro deti], ale pak jsem se do toho radsi vlozila [chachacha] a dovedla nas nedaleko stareho mesta - mediny, kde nas hnedka lapil hotelovy nahanec, ale nam to ani nevadilo a nechali jsem se zavest do maleho ledoveho hotelu bez topeni s otevrenou strechou...Bylo kolem poledne, tak jsme se i pres silenou unavu vydali s nasim "pruvodcem" do stare Mediny s tim, ze nas zavede do restaurace s tradicnim jidlem. Jake prekvapeni ze z toho nakonec byla okruzni trasa po medine a skoncili jsme v drahe restauraci jeho kamarada, hehe. Jidlo bylo ale fajn a po nem jsme se radsi uz sami vydali poznavat krasy mediny, coz skoncilo asi trihodinouvym bloudenim, ale nas to moc bavilo. Kdy se zacalo stmivat, tak jsem se nechali vyvest z labyrintu ulicek mistnimi, povecereli na trhu nedaleko hotelu. Amatersky jsme se nechali ukecat na prohlidku fotek z poustnich vyletu...Ale nabidli nam caj, coz nas zlomilo...jaka chyba...Dovedli nas do prodejny kobercu, nasledoval popis vyroby s nezbytnou podrobnou ukazkou, pak prisel kamaraduv bratranec s nastesti vybitou baterkou v notebooku, takze jsme byli usetreni fotek a nasledoval pouze slovni popis...hahaha...Byli jsme uplne zmrzli, jeho nabidka byla draha a turisticka, nastesti konecne donesli tradicni matovej caj, ktery jsme rychle vypili a zapadli do hotelu. Vecer nam jeste zpestril zamestnanec hotelu, kdyz jsme mu oznamili, ze mame na pokoji rozbite okno a spime v pruvanu...Nacez on okno otevrel, zavrel a rekl ze je to ok. My na to ze ne, ze tim oknem jde dovnitr pruvan a zima. On an to "ahaaaa, vy se bojite ze sem vleti ptak", dal tam rucnik a bylo hotovo.


Mrznou mi prsty a musim jit s ostatnimi objevovat krasy Chefchaouenu, zase napisu vic.

M se krasne, ja se mam fajn, nic mi nechybi ani neprebyva, je tu celkem zima a nemaji tu topeni, ale spime opd peti dekama a je dobre.,

Jita

Žádné komentáře:

Okomentovat