středa 22. září 2010

28.9.-3.10.2010 - Road trip Zagreb - Sarajevo

6 dní - 2 auta - 10 lidí - 3 země - spoustu zážitků.

Ahoj všem čtenářům!

Opet posílam par radku z meho docasneho domova. Konecne se to tu zase trochu uklidnilo. 24.9. nam skoncil nas skvely jazykovy kurz a bylo na case se presunout do Ljubljane. Ubytovani probehlo bez vetsich problemu, neobeslo se bez neustaleho cekani ve frontach, ale zvladli jsme to. Byla jsem zvedava, jaky pokoj dostanu, ale nakonec jsem si mohla vybrat, v jake budove budu bydlet, takze bydlim primo naproti svoji fakulte a v jedne budove s polskou a ceskou kamaradkou. Mame tu apartman se dvema pokoji a spolecnou kuchyni a koupelnou, neni to luxus, ale stačí to. Co je horší, že v druhém pokoji bydlí kluci a kouří uvnitř, přestože je to zakázané...Takže jsem se včera snažila o výměnu pokoje, což je bohužel možné nejdřív v půlce listopadu, takže jsem se s nimi alespoň domluvila, že nebudou kouřit uvnitř...

Jelikož nám škola začala až 4.10., měli jsme tedy volný týden a s lidmi, se kterými jsem se skamarádila na jazykovém kurzu, jsme se rozhodli udělat výlet na Balkán. Za zvýhodněné cény pro studenty na erasmu jsme si půjčili dvě auta a ve skupině deseti lidí vyrazili do Záhřebu, Banja Luky, Sarajeva, Mostaru, Igrana a Splitu. Záhřeb nic moc, Sarajevo plné historie, Mostar krásný a muslimský, spaní na pobřeží v Igranu a po ránu hned do moře, rychlovka ve Splitu a zpět do podzimní Ljubljany!

Opět se výlet povedl, je to fajn, že už se víc známe a není to jenom potkávání stále nových cizích lidí, al evíme, co od sebe můžeme přibližně čekat. Zítra vyrážíme na další výlet, tentokrát na tři dny do hor, v plánu je zdolání nejvyššího vrcholku, tak snad se vydaří počasí.

Mějte se krásně a po víkendu se opět ozvu,

Ji.

Žádné komentáře:

Okomentovat