středa 14. července 2010

11.7.2010 - Phnom Penh

Brzy rano jsme se vydaly na pruzkum terenu a najit mistni nadrazi, coz nebyl problem, neb bylo nedaleko. Vlaky tu ted ale bohuzel nejezdi, cela zeleznicni sit [dve trate :] bylo ponicena vodou, a tak se predelava. Pokracovaly jsme v prochazce k nedalekemu jezeru a opet jsme byly svedky zivota mistni chude vrstvy.





Zelezne/drevene/slamnene domecky, prasne ulice, nekdy neskutecny smrad, ale vsichni byli moc mili, porad nas tu nekdo zdravi a okukuje, nejvic deti. I presto, ze obcas zabrousime do podobnych chudych ctvrti, citime se tu strasne bezpecne, Khmerove jsou mirni usmevavi lide, kteri misto aby kradli, hledaji prilezitost k praci, do ktere je pak zapojena cela rodina. Po prochazce jsme si daly melouna a dlabaly ho lzici primo na ulici, mnam!





Kolem poledne, uz bylo celkem horko, a tak jsme si vzaly tuk-tuk a jely na prohlidku muzea genocidy do Tuol Slengu. Podivana to nebyla pekna, ale byly jsme rady, ze jsme videly, co tu v letech 1975-79 stihli Rudi Khmerove v cele s generalem Pol Potem napachat...




Pohled z okna muzea genocidy v Tuol Slengu [S-21]


Kolem treti jsme uz znacne vyhladle zapadly do mistni restaurace, poobedvaly vyborne mistni nudle se zeleninou a v kombinaci prochazka/tuk-tuk jsme se dostaly na mistni trh nedaleko od hostelu. K videni byly rozmanite potraviny - od zivych morskych plodu, pres smazene husi krky, slepici paraty a cele ptacky se vnitrnostmi po stanek KFC, znackove obleceni za 3$/kus, mobilni telefony a jiste prave stribro.




Nocni trh v Phnom Penhu


Bylo uz pozde, tak poveceret, na pivo [mistni Angor -moc dobry] a spat.


Ji. & Mk.

Žádné komentáře:

Okomentovat