sobota 31. července 2010

29.-31.7. Vientiane - Khao Yai


V Laosu jsme nakonec stravily presne 32 hodin, coz bylo tak akorat na zjisteni, ze tam neni moc co delat a ze se presuneme radeji do Thajska. Puvodne jsme chtely navstivit udajne nejkrasnejsi mesto v JV Asii Luang Prabang, ale jednoduchymi pocty jsme zjistily, ze by to znamenalo dve noci v autobuse a to jsme si po predchozich zkusenostech s klidem nechaly ujit.


Vydaly jsme se proto do Thajska smerem k Bangkoku s tim, ze se cestou zastavime v narodnim parku Khao Yai. Jelikoz v Laosu nejezdi vlaky, jely jsme pres hranice autobusem s tim, ze na Thajske strane prestoupime vecer na vlak, ktery nas doveze az na misto.


Luxusni nocleh na nadrazi v Pak Chongu

Prechod bez problemu, presun na nadrazi taktez, akorat jsme nepocitaly s tim, ze by mohly byl listky do vlaku vyprodane. A byly :) Nijak zvlast nam to ale nevadilo, dalsi vlak jelv sest rano, a tak jsme se rozhodly udelat si piknik na nadrazi. Koupily jsme si jidlo, pivo v plechu a pohodlne se usadily na krasnem cistem nadrazi. Po chvili si nas vsimli nadrazaci a ptali se nas, kde budeme travit noc, tak jsme se jim bez otaleni priznaly, ze tam. Cekaly jsme, zvykle z domova, ze budeme vyhozeni, tak jsme se uz pomalu sbiraly k odchodu, kdyz nam mili pani vypravci otevreli VIP mistnost s pohovkami, klimatizaci a prilehlym zachodem s tim, ze tam muzeme prespat. Neuveritelne! Nad ocekavani krasne jsme se vyspaly a po sesti hodinach cesty jsme se ocitly v Pak Chongu, ktery je nedaleko narodniho parku Khao Yai. Ubytovani jsme sehnaly snadno, zatim asi nejkrasnejsi pokoj s krasnou koupelnou, teplou vodou a s venkovnim posezenim...




Na druhy den jsme si zaplatily vylet s pruvodcem do narodniho parku. Zacalo to koupani v pramenite vode, pokracovaly jsme na safari vozitku k budhistickemu klasteru, kde jsme vlezly do rozsahle jeskyne, ve ktere bylo obrovske mnozstvi spicich netopyru, divni pavouci krizeni s krabem a stirem (???),krasnevelke krapniky a vrcholem byla tarantule zalezla ve sve pavucine, presne takova, jakou ji zname z akvarii!



Netopyri vyrazi na lov hmyzu
Dnesni posledni zastavkou bylo pozorovani netopyru, kteri vecer vyletavaji ze sve jeskyne na nocni lov hmyzu v narodnim parku. Bylo to neco nepredstavitelneho. Statisice netopyru letaly kousek nad nasimi hlavami a vytvarely nekonecneho hada vinouciho se po obloze, vypadalo to skoro jako z hororu a byl to krasny zazitek. Padala tma, takze rychle zpet do ubytovny a poveceret skvele nudle s krevetami na thajsky zpusob. Zitra stravime v narodnim parku cely den, budeme se koupat ve vodopadu a pozorovat slony v nocnim safari, uz s enemuzeme dockat.


Socha Budhy v jeskyni

Ji. & Mk.

3 komentáře:

  1. Jak dlouho jste aranžovaly tu fotku s noclehem? :D

    OdpovědětVymazat
  2. No najednou samé pohodlíčko a idylka :)
    Tak si užijte zbytek zájezdu :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jindra: Ani moc dlouho ne, fakt to byla pohoda :]
    Bzwa: No konecne na tu idylku zase doslo, i jist se tu da prekvapive normalne :]

    OdpovědětVymazat