středa 14. července 2010

12.7.2010 - Phnom Penh - Kep

Hned rano nas u hostelu vyzvedl domluveny minibus a odvezl nas na autobusove nadrazi, odkud jsme se vydaly na cestu do Kepu. Trvala asi tri hodiny a z okenka jsme sledovaly postupne se menici krajinu. Policka s ryzi byla sussi a v dalce se zvedaly prvni kopecky. Dorazily jsme do Kepu, ktery lezi primo u more a skoro nikdo v nem neni.





Jedna se o byvale letovisko, jehoz davnou slavu pripominaji hlavne trosky krasnych budov ve francouzskem kolonialnim stylu. Neni ted sezona, tak tu skoro nikdo neni. Bydlime v krasnem guest housu primo u more, pokojicek ma vchod primo ze zahrady, na ktere je altanek, kde se taaak prijemne odpociva...





Zbytek dne jsme stravily odpocinkem a poznavanim Kepu. Nase cesta vedla nejdrive na nedaleky krabi trh, potom dal po pobrezi a cilem mela byt posta, abychom konecne hodily pohledy. Pri odpocinku na lavicce s vyhledem na more se vedle nas najednou objevilo stado malych opicek, chodily kolem nas, hrabaly se v odpadcich, skakaly po stromech nad nasimi hlavami a byla to vesela podivana.





Padala tma a blizil se dest, stoply jsme si tedy tuk-tuk, hodily pohledy a presunuly se opet na krabi trh, kde jsme si neskutecne pochutnaly na cerstvych krabech a krevetach s omackou z mistniho zeleneho pepre. Nepopsatelne dobre, od te doby ji jime ke kazdemu obedu a veceri.



Ji. & Mk.

Žádné komentáře:

Okomentovat